Frokostordning – hvad er reglerne ift. SKAT?

Reglerne ift. frokostordning og SKAT har ændret sig en del over tid, og derfor kan mange – med rette – være i tvivl om, hvilke regler der gælder. Det forstår vi godt, og derfor har vi samlet reglerne lige nedenfor.


Krav om minimum for egenbetaling for medarbejderne

  • Når jeres virksomhed har en frokostordning, er der regler for egenbetaling for dine medarbejdere. Der er fastlagt et minimum for egenbetaling, således at medarbejderne ikke beskattes af jeres frokostordning. Satserne for egenbetaling er 15 kr. for et standardmåltid og 20 kr. hvor drikkevarer er inkluderet. 
  • Et standardmåltid betragtes af SKAT som tre almindelige stykker mad (smørrebrød) samt almindelige varme retter eller frokostordninger. 
  • Virksomheder må kun betale for en kantineordning på arbejdspladsen, men ikke ude i byen. I kantinen skal der hver dag udbydes et fast kuvertantal.
  • Standardsatserne kan ikke benyttes, hvis medarbejderne får mere end et måltid om dagen.
  • Ved frokostordning kan betalingen ske månedligt og fratrækkes i løn efter skat.
  • Overholdes satserne, behøver du som arbejdsgiver ikke indberette til SKAT. 


Krav om samme leverandør af frokostordningen

  • Der er krav om, at jeres frokostordning leveres fra samme leverandør. I må altså ikke have særbestillinger fra forskellige køkkener, men skal udelukkende få leveret al mad fra samme leverandør. 


Hvis du har yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Officeguru.


Mere fra bloggen

January 26, 2022

5 nemme tips til at forbedre kontoret - Brug hjemsendelserne til at opgradere dit kontor

Vi kan alle være enige om, at corona-pandemien gerne snart må slutte, og at det er begrænset, hvor meget godt den egentlig har bragt med sig. Man kan dog argumentere for, at den har sat skub i en udvikling, der måske skulle have startet tidligere.

January 26, 2022

Tjeklisten til at gøre det attraktivt at komme på kontoret

Med udgangspunkt i hjemmekontorets udfordringer er her tjeklisten til at skabe en fysisk arbejdsplads, som medarbejderne elsker.

Lad os tage en snak om, hvordan vi får jeres medarbejdere til at elske at komme på kontoret

Tak - vi vender tilbage snarrest 🏃
Ups! Noget ser forkert ud. Er alt udfyldt korrekt?