Derfor skal du indrette dit kontor med grønne planter

Man behøver ikke gå helt glip af de fordele, naturen har at byde på. Med planter og blomster i hjemmet og på kontoret, kan man nemlig opleve at arbejde bedre og blive gladere.

Måske har du allerede udstyret dit hjem med en plante eller to. Måske er det endda det lykkedes dig at holde dem i live. Uanset hvad er det en god grund at give kontoret den samme grønne behandling. Planter har nemlig indflydelse på både koncentration og generelt velvære.

 

Øget produktivitet

Ikke nok med at planter er behagelige at kigge på, så er de faktisk også en gave for din produktivitet og dit fokus. Netop derfor kan det være en god idé at anskaffe sig flere planter til kontoret.

Flere forsøg peger på, at tilstedeværelsen af planter har en positiv indvirkning på koncentration, produktivitet og kreativitet. I et studie fra 2014 opdagede man bl.a. at forsøgspersoner, der havde udsigt til planter løste en test 19% hurtigere end dem, der ikke havde udsigt til grønt.

Samtidig har andre studier peget på, at tilstedeværelsen af planter på kontoret både nedbringer sygefraværet og øger produktiviteten

 

Hvis du mangler inspiration til at finde de helt rigtige planter til jeres kontor, står vores plantepartnere klar til at hjælpe.

 

Planterne hjælper dit indeklima

Indeklimaet bliver påvirket af mange ting på et kontor. Det er faktisk alt fra dine kollegers parfume til dampe fra elektronisk udstyr, der er med til at præge luftkvaliteten.

Planter bliver ofte rost for deres bidrag til en renere luft. Først og fremmest renser de luften for Co2, som de omdanner til ilt. Samtidig er de også med til at rense luften for partikler og dampe, som befinder sig indenfor.

 

Vi slapper bedre af med planter

Med planter omkring dig, er der større chance for, at du føler dig dejligt afslappet. Det viste blandt andet et studie fra 2017. Her målte man koncentrationen af (og hold nu fast) oxyhæmoglobin i forsøgspersonernes højre præfrontale kortex. Koncentrationen blev synligt lavere, når forsøgspersonerneobserverede planter, hvilket peger på at man rent psykologisk befinder sig i et afslappet stadie. Det kan bidrage til at du føler dig gladere og mindre stresset.

Når vi har udsigt til planter og blomster omkring os på arbejdspladsen, daler vores stressniveau og den generelle arbejdsglæde stiger. Man har blandt andet set at roser på kontoret gav en mere stabilhjerterytme.

  

Er dit kontor på udkig efter den perfekte plantepartner? Vores dygtige serviceleverandører rådgiver dig, så I kan finde den bedste løsning til jeres kontor. Uanset om I vil købe eller leje jeres planter, kan du sende en forespørgsel lige hér.

 

Hvis du vil læse lidt mere om planternes egenskaber, kan du dykke ned i litteraturen her:

https://illvid.dk/naturen/planter/forskere-stueplanter-renser-ikke-luften-i-dit-hjem

https://massivesci.com/articles/houseplants-air-pollution-quality-vocs-indoors-nasa-study/

https://www.teknologisk.dk/ydelser/planters-luftrensende-egenskaber/40089 

https://videnskab.dk/naturvidenskab/uenige-forskere-saa-meget-gavner-potteplanter-klimaet-i-dit-hjem

Mere fra bloggen

Vil du have en demonstration af Officegurus gratis Office Management Platform?

Tak - vi vender tilbage snarrest 🏃
Ups! Noget ser forkert ud. Er alt udfyldt korrekt?