Officeguru blog - Everything you need to know about bringing your dog to the office

Alt du skal vide om at medbringe din hund på kontoret

Hunden er menneskets bedste ven. Det kan der efterhånden ikke herske nogen som helst tvivl om, og derfor skal du herunder læse meget mere om, hvorvidt du må medbringe din bedste ven på kontoret. Det er nemlig ikke helt uden juridiske omkostninger, men vi skal nok vise dig genvejen til, hvordan du kan få lov til at tage din hund med på kontoret.

Hvad vinder arbejdspladsen på at have en hund på kontoret? 

Det er videnskabeligt bevist, at chefer og ledere rundt omkring i de danske virksomheder får flere loyale medarbejdere, hvis de tillader, at medarbejderne må medbringe deres hund på kontoret. Det er derfor en vigtig overvejelse, man kan gøre sig, når man går i gang med en rekrutteringsproces i en søgen efter nye medarbejdere. 

Der findes jo som bekendt ikke hundens første sygedag, men for hundeejere, vil ansvaret for den (ligesom med børn) også indebære, at de er nødt til at blive hjemme og tage sig af hunden, tage til dyrlægen osv. Men det er ikke kun i disse tilfælde, at det vil have en betydning for medarbejderen, at de må tage hunden med på arbejde. Det nedsætter nemlig også antallet af sygemeldinger, og er lige så med til at skabe mindre stress på arbejdspladsen for de øvrige medarbejdere. Kæler man med en hund vil man få aktiveret hormonet oxytocin, som er med til at reducere stresshormonet cortisol – et hormon som vi gerne skal have udryddet på de danske arbejdspladser. Udover mindsket stress opfordrer en kontorhund også til at tage sig en mundfuld frisk luft. Det er ikke kun ejeren, men ofte også andre kollegaer, som tilslutter sig en lille luftetur i kvarteret. Måske en kærkommen mulighed for et “walk and talk” møde. På den måde kan en kontorhund altså være med til at skabe god trivsel på arbejdspladsen. Frisk luft, mindre stress og mere trivsel – what’s not to like? 

Fordele ved en kontorhund

Herunder har vi samlet en række fordele ved at lade en kontorhund snuse rundt mellem skrivebordene: 

  • Det mindsker stressniveauet at have en kontorhund

  • En kontorhund skaber sociale forbindelser kollegaerne iblandt 

  • Alle som har lyst, foruden ejeren og dennes kontorhund, kan tilsnige sig en mundfuld frisk luft, og ekstra på skridttælleren 

  • En kontorhund skaber mere motivation på arbejdspladsen 

  • Det er med til at gøre arbejdspladsen attraktiv, da det opfattes som både inkluderende og moderne at tillade en kontorhund

Er det tilladt med en kontorhund? 

Selvom det lyder som guld og grønne skove at medbringe sin hund på kontoret, er der en række overvejelser, som man skal gøre sig inden. Det er ikke juridisk tilladt eller blot en selvfølge, at man må medbringe sin hund på kontoret. Det kræver først og fremmest en samtale med din chef, hvor vedkommende skal give skriftligt samtykke på, at en kontorhund på arbejdspladsen er ok. Dernæst skal du vende det med dine kollegaer, da det ikke er alle, som betragter hunden som menneskets bedste ven. Det kan både være en utryghed eller allergi, der agerer som kæppen i hjulet, så derfor er det vigtigt, at der bliver taget en samtale med hele arbejdspladsen. Din hund skal jo også helst trives uanset, hvor den er, og derfor er det vigtigt, at dine kollegaer også er klar til at tage godt i mod – og måske endda kaste en bold i ny og næ, hvis din hund keder sig.

Hvad skal en kontorhund opfylde af krav? 

Inden du medbringer din hund på kontoret, skal den være rask, vaccineret og forsikret. Derudover skal den være imødekommende overfor andre voksne og børn, og den skal ikke lide af for stor trang til at gø hele dagen lang. Du skal ligeledes, i fællesskab med din chef og kollegaer, fastsætte et regelsæt, som skal overholdes for, at arbejdsdagen kommer til at fungere uforstyrret af den nye kontorhund. 

Som alle os andre skal den nye kontorhund selvfølgelig have noget mad i løbet af dagen. Det kræver dog, at du medbringer en madskål med låg på, så lugten fra maden ikke generer andre på arbejdspladsen. Lige så skal du medbringe en vandskål, og det er dit ansvar alene at sørge for, at der bliver ryddet op efter den nye kontorhund. 

Har man brug for en førerhund for at udføre sit arbejde, gælder helt andre regler, og i det tilfælde vil det altid være ok at medbringe en kontorhund!

Den nye kontorhund skal måske ha’ en hjælpende pote

Alt kræver tilvænning, og det samme gør sig gældende, når du skal have din hund med på kontoret. Start med at tage din hund med på kontoret i en halv time af gangen. På den måde vænner den sig til de nye omgivelser, og det gør dine kollegaer lige så også, når de skal hilse på deres nye kontorhund. Medbring gerne noget af hundens yndlingslegetøj, så den kan holde sig beskæftiget, hvis du skal til møde eller lign. Skab faste rutiner for den nye kontorhund, så den ikke oplever at blive rastløs eller utålmodig. 

Må man tage hunden med sig ind i himmelen? 

Det kan vi desværre ikke svare på, men vi har hermed sikret dig svaret på, hvordan du skal forholde dig, hvis du ønsker at medbringe din hund på kontoret. Vov vov og god fornøjelse!